BC Huntidel hea hooaja algus

Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste esiliigas on Assa Lukud / Kuressaare BC Hundid kogunud kolm võitu ja kaks kaotust, millega on turniiritabelis kolmandal kohal.

“Olen hooaja algusega väga rahul,” kiitis treener Marko Ool oma meeskonna mängu. “Poisid on kaitses tublilt mänginud, sest on selge, et kui kaks meie suuremat skooritegijat ära lähevad, siis jääme punktide poole pealt märgatavalt nõrgemaks. See tähendab kaitset teisel tasemel ja poisid on väga hästi mänginud. Kolm võitu oleme saanud puhtalt tahtmise pealt, see on sel hooajal meie võti ja muud võimalust ei ole.”

Nädalavahetusel mängiti kodus kaks kohtumist. Laupäeval jäädi 58 : 69 alla Ambla spordiklubile.

“Meil oli rünnak kesine, realiseerijat polnud, mängurütmi ei leidnud,” ütles Marko Ool. “Ei olnud ühtegi meest, kes oleks mängu enda peale võtnud ja vajalikul hetkel punktid visanud.”

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumisel keskmiselt 10-punktilises kaotusseisus olnud Hundid jõudsid mängu neljandal veerandil Rene Kiili korvidest kahel korral kahe punkti kaugusele. 51 : 53 seitse minutit enne lõppu ja 56 : 58 kolm minutit hiljem. Paraku lasti siis vastastel teha 11-punktiline spurt ja mäng kaotati 58 : 69. “Saime järele, aga siis jäi mäng kuidagi seisma, korve ei tulnud,” tõdes Ool.

Pühapäeval võideti 74 : 72 seni kaotuseta mänginud Võru KK-d.

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumisel jäi lõpuni 31 sekundit, kui tablool oli seis 70 : 70. Huntide rünnakul tehti Raigo Sooärele viga ja viimane oli vabaviskejoonel kindlus ise. Võru jõudis veel viigini, kuid 13,3 sekundit enne lõpuvilet tehti viga Rene Kiilile ja ka tema viskas kahest kaks korvi. Võru tuli veel rünnakule, kuid Ats Pildre lõikas söödu vahelt ja mäng oli tehtud.

“Võru mängis vigadele ja tahtis, et me joonele läheksime, aga õnneks mehed ei eksinud,” rääkis treener Marko Ool. “Sooär ja Kiil realiseerisid oma asjad ära ja on hea meel, et suutsime mängu ikka ära võtta.”

Marko Oolu sõnul eeldas ta vastaselt agressiivsemat kaitset, aga saarlastel lubati rünnakul suhteliselt oma mängu mängida. “Kaitse saime ka ilusti pidama. Nädalavahetuse võib kanda plusspoolele, sest ühe võidu võtsime ära,” sõnas Ool.

Resultatiivseimana viskas Raigo Sooär 24 punkti.

Print Friendly, PDF & Email