UUS! Sotsid ja IRL alustasid pärast südaööd läbirääkimisi (6)

UUE L INNAVÕIMU SÜND? Täna hommiku varastel tundidel hakati juba Kuressaare linna tulevast koalitsiooni arutama. Foto Sander Ilvest

Vaevalt mõnikümmend minutit pärast valimistulemuste selgumist oli IRL esindus saabunud Kuursaali, kus sotsid oma võitu tähistasid. Mõlema partei kümmekonna esindaja läbirääkimistel pandi paika, et sotsid ja IRL vähemalt kahepeale koalitsiooni koostavad.

Sotside esindajatest olid teiste hulgas kohal Hannes Hanso, Madis Kallas, Tambet Kikas, Jaanis Prii ja Piret Sarjas. IRL-i esindajatest paistsid esmapilgul kohal olevat Toomas Takkis, Mart Tamm, Leonid Siniavski, Argo Kirss ja Kaido Kaasik. Toomas Takkis ütles Saarte Häälele, et pärast valimisi on ikka nii, et üks erakond helistab teisele ja küsib, mis värk on. Takkise sõnul olid neile helistanud nii sotsid kui ka reformierakondlased. IRL oli tulnud Kuursaali. ”Arutame praegu võimalust teha kahekesi koalitsiooni, arutame võimalust teha laiemat koalitsiooni,” ütles Takkis. Tema sõnul kalduvad vähemalt Kuursaalis laua taga istuvad isikud selle poole, et koalitsioon sünnib kaheliikmelisena. ”Otsus on siiski veel õhus,” kinnitas Takkis. Kaheliikmelise koalitsiooni puhul omaksid SDE ja IRL kahe peale kokku 13 volikogukohta 21-st.

 

Print Friendly, PDF & Email