UUS! IRL sai Kuressaares oodatult kaalukeeleks

Vaatamata viimaste valimiste tugevaimale kampaaniale ei suutnud IRL taaskord võtta Kuressaare linnavolikogu valimistel  üle viie mandaadi. Kui pärast e-hääletuse tulemuste selgumist oli IRL-i kontos veel kuus volikogukohta, pidid nad ühe koha loovutama Keskerakonnale.

IRL-i valimispidu Pritsumaja teisel korrusel oli rahvarohke, kuid samas oli tunda mõningast pettumust. Siiski on IRL-st saanud Kuressaare linna võimukoalitsiooni moodustamisel kaalukeel. Nende võimalused saada linnas üsna mõjuvõimsaks on suuremad kui eales varem.

IRL-i esinumber Toomas Takkis tunnistas, et oodati paari koha võrra paremat tulemust. ”Üldiselt läks stabiilselt, saime hääli rohkem kui eelmine kord,” tõdes Takkis. ”Kohtade arv jäi samaks, oleme tegelikult oma tulemusega rahul.”

Saarte Hääl tabas Takkise eile pärast valimistulemuste selgumist Kuursaalist, kus IRL-i esindus juba sotsiaaldemokraatidega ühe laua taga istus. Takkise sõnul ei ole kahtlust, et Hansost saab linnapea. Kas tema ise on kandidaat volikogu esimehe kohale, Takkis öelda ei osanud.

IRL-i koosseisus pääsesid volikogusse Toomas Takkis, Argo Kirss, Anti Toplaan, Taavi Rauniste ja Viljar Aro.

Print Friendly, PDF & Email