Laimjala angerjapüük innustas hobikalameheks hakkama

Laimjala angerjapüük innustas hobikalameheks hakkama

REKORDID ALLES TULEVAD: Kuigi pildil olevad kalad on tavavaatajale parajad pirakad, usub Rait, et õiged rekordkalad on veel ees. Foto: erakogu

Kalapüügiga on tihti nii, et kes lapsena kalale satub, see seal käima jääbki. Rait Rohumägi on üks sellistest hobikalameestest. Kalapüügita hulluks ei lähe, aga kiusatus riistad kaasa haarata ja veele minna jääb.

“Pisik pärineb eelkõige kunagistest suvistest koolivaheaegadest, kui me vanaisa Helduriga Laimjalas mõrraga angerjapüügil käisime,” meenutab Rait. “Rutiin oli lihtne – hommikul merele mõrdasid kontrollima, päeval hooajalised maatööd ja kui hästi läks, siis sai õhtul ka jahile kaasa.”

Ta lisab, et isaga sai kevadeti ka särjel käidud ja suvel spinninguga haugi püütud. Elu viis Raidi Tallinnasse, kus kalapüük soiku jäi, nüüd on ta aga Lõuna-Eestisse kolides leidnud head kaaslased, kellega kalal ja jahil käia, ning hobi on jälle hoo sisse saanud.

“Looduses viibimine, hea seltskond ja loomulikult hasart, kui kala otsa tuleb,” loetleb ta, mis tema jaoks kalapüügi nauditavaks teevad. Samas kinnitab, et kalapüügikire juures tuleb loomulikult arvestada töö, pere ja teiste hobidega.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email