UUS! Valjalas võitis ülekaalukalt valimisliit

Valimisliit Maaelu Toetajad võttis 11-liikmelises volikogus koguni 8 kohta. Seni Valjalas peamiselt endise vallavanema, nüüdse maavanema Kaido Kaasiku toel hääli saanud IRL-ile kuulub volikogus nüüd kolm kohta. Reformierakond seekord volikogu künnist ei ületanud.

Isikuliselt sai enim hääli praegune vallavanem Aare Martinson, kes oli ka valimisliidu esinumber. Tema saagiks jäi 89 häält 548-st. Teise tulemuse sai praegune volikogu esimees Liilia Eensaar, kelle poolt andis oma hääle 63 valijat.

Martinson ei olnud Saarte Häälega vesteldes veel tulemustega kursis, kuid tõdes pärast nende kuulmist, et numbrid on absoluutselt üle igasuguste ootuste. Tema sõnul nii head tulemust ei loodetud, kuigi anti endale aru, et IRL on Kaasiku lahkumise tõttu palju hääli kaotamas.

Martinsoni sõnul kaalub ta kindlasti vallavanemana jätkamist, kui talle selline pakkumine tehakse. Samuti näeks ta volikogu esimehe kohal heal meelel taas Liilia Eensaart.

Valjalas käis hääletamas 548 hääletajat, mis annab valimisaktiivsuse protsendiks 47,44. Valimisliit sai 72,72; IRL 27,27 ja Reformierakond 0,01 protsenti häältest.

Print Friendly, PDF & Email