UUS! Pihtla vallas võitsid sotsiaaldemokraadid

Pihtla vallas tegi võimsa tulemuse Sotsiaaldemokraatlik erakond, kogudes 417 häält ja saades 11-st volikogukohast 8. Reformierakond sai 191 häält ja kolm kohta volikogus . IRL oma 50 häälega jäi volikogust välja.

Kõige rohkem hääli kogus Reformierakonna esinumber Tiit Rettau – 128 (eelmistel valimistel 81 häält). Häälte arvult teisel kohal olev sotsiaaldemokraatide esinumber ja senine vallavanem Jüri Saar (50 häält, eelmistel valimistel 120 häält) põhjendas oma seekordset väiksemat “saaki” sellega, et nimekiri, kus ta kandideeris, oli lihtsalt pikem. “Valisime sellise taktika, et tulime välja 24 nimega. Selge see, et kui meie nimekiri oleks olnud lühem, siis oleks igaüks individuaalselt rohkem hääli saanud, nüüd aga jagunes meie häältesaak rohkemate inimeste vahel,” ütles Jüri Saar, pidades kaheksat kohta volikogus väga heaks tulemuseks.

“Meie maksimaalne eesmärk oli saada kuus kohta (nagu oli ka eelmises volikogus – toim), nii et praegune tulemus on üle maksimumi,” rõõmustas Saar. Kas võiduga kaasnevad valla juhtimises ka muutused, Jüri Saar veel öelda ei osanud. “Eks me tuleme oma inimestega kokku ja arutame seda.”

Praegune abivallavanem Tiit Rettau ütles, et Reformierakond volikogus opositsiooni minna ei kavatse. “Oleme siiani teinud koostööd ja volikogu laua taga kõigis küsimustes konsensuse saavutanud ja ma ei näe põhjust, et see edaspidi teisiti oleks, selleks on meie vald lihtsalt liiga väike.”

Pihtla volikogu esialgne koosseis on: Jüri Saar, Kristine Järsk, Veeve Kaasik, Rando Rahnik, Tiit Kaasik, Aare Lõhmus, Taavi Tuisk ja Lembit Pajussaar Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ning Tiit Rettau, Mari Soots ja Toomas Jalakas Reformierakonnast.

Print Friendly, PDF & Email