UUS! Orissaare vallas uus olukord (28)

Täiesti uus olukord on tekkinud Orissaare vallas. Kui senises volikogus oli seitse kohta nii Reformierakonnal kui Keskerakonnal ja IRL-il kõigest üks koht, siis seekordne jõudude vahekord kujunes järgmiseks: valimisliit Sinuga Koos saab volikogus neli kohta, IRL kolm kohta, valimisliit Meie Orissaare kaks ja Reformierakond samuti kaks kohta.

Kõige enam hääli sai VL Sinuga Koos esinumber Evi Männik – 110 häält. “Mulle endale on see ka uskumatu,” lausus Evi Männik. Küsimusele, mis saab edasi, vastas Evi Männik: “Mis seal ikka saab! Tuleb hakata hoogsalt koostööd tegema ja kõik läheb hästi.”

Evi Männiku sõnul oli kõigi erakondade ja valimisliitude platvormides nii palju ühist, samuti olid volikogu kandidaadid rahvaga kohtumisel paljudes olulistes küsimustes nii ühte meelt, et tema loodab oma sõnul küll parimat. Kas keegi volikogus ka opositsiooni jääb, Evi Männik veel öelda ei osanud. “See valimistulemus on alles nii värske uudis!”

Endine volikogu esimees Kristjan Kana, kes sai kaks korda rohkem hääli kui eelmistel valimistel (72, neli aastat tagasi 38), ütles valimistulemusi kommenteerides, et ei julge veel ennustada, mis saama hakkab: “Eks keegi üritab hakata koalitsiooni looma, kas siis valimisliit Sinuga Koos või IRL.”

Samas ei välistanud Kana ka valimisliidu Sinuga Koos ja IRL-i omavahelist liitu.

Praegune vallavanem, reformierakondlane Aarne Põlluäär ütles Reformierakonna kesist tulemust kommenteerides, et erakond oli selleks valmis, aga et VL Sinuga Koos nii palju hääli sai, oli tema sõnul üllatav. “Lootsime tasavägisemat tulemust,” ütles Põlluäär.

Kuigi eelmistel valimistel sai Põlluäär isiklikult rohkem hääli kui praegu (siis 142, praegu 77), peab ta praegust tulemust siiski väga heaks. “See oli teada, et Evi Männik oma sarmiga saab nii palju hääli, kuid kui vallavanem saab häälte arvult teise tulemuse, pole see sugugi kehv. Mina olen väga rahul!“

Ka Aarne Põlluäär ei osanud ennustada, kes moodustavad uues volikogus koalitsiooni. “Tegelikult on saanud volikokku väga tasakaalukad ja koostööaldid inimesed, nii et mina loodan parimat,” ütles Põlluäär.

Orissaare volikogu koosseis on praegu järgmine: VL Sinuga Koos:  Evi Männik, Maret Aardam, Ingrid Holm ja Marili Alas; IRL: Kristjan Kana, Vello Runthal, Laura Leidas; Reformierakond: Aarne Põlluäär ja Rain Traumann; Valimisliit Meie Orissaare: Elo Lember ja Mati Rüütel.

Print Friendly, PDF & Email