UUS! Lümandas püüdis enim hääli Jaanika Tiitson (19)

Vabariigi valimiskomisjoni avaldatud valimistulemused näitavad, et Lümanda vallas on valimiste võitja valimisliit Elujõuline Koduvald, mis noppis ühtekokku 293 valija hääled. Neist ligi pooled sai valijate usaldusel senine vallavanem Jaanika Tiitson – 135 häält.

Saarte Häälele tunnistas Jaanika Tiitson, et ta poleks suutnud uskuda, et kogub isegi rohkem hääli, kui eelmistel valimistel. “Esimene emotsioon on see, et kes otsis lühist vallamajast, seal seda ilmselt ei ole. Tuleb neil mujalt seda otsida ilmselt,” naeris ta, viidates valimisliidu Lühis häältesaagile.

Tiistoni sõnul on nad ääretult tänulikud oma valijatele. “See on uskumatu tulemus!” kinnitas ta. “Ma tõesti ei uskunud, et saan rohkem hääli, kui eelmine kord. Siis oli mul vist 96 häält ja praegune tulemus on minu jaoks rahva poolt hästi suur tunnustus.”

Selle peale, et Elujõulisel Koduvallal on volikogus nüüd 7 kohta, nentis Tiitson, et “egas nüüd midagi – hakkame tööle!”

Teise tulemuse tegi Lümandas valimisliit Lühis, kogudes 102 häält. Lühises kandideerinutest said võrdselt hääli Ain Rand ja Kristjan Lüüdig – mõlemad 14 häält. Hetkeseisuga ongi Lümanda volikogus saanud kohad just Elujõuline Koduvald ning Lühis. Esimene neist on saanud üheksaliikmelises volikogus 9 mandaati ning teine kaks.

Lisaks Jaanika Tiitsonile on praegustel andmetel Elujõulisest Koduvallast volikogusse pääsenud ka Mart Maastik, Liia Raun, Riho Niit, Sirli Selberg, Margo Berens ja Teisi Valge.

Lümandas käis hääletama 485 inimest ehk 66,43% hääleõiguslikest inimestest. Valimisliit Kena Kodu kogus 34 häält, Keskerakond 28 häält ning valimisliit Eesti Inimese Poolt sai 27 häält.

Print Friendly, PDF & Email