UUS! Leisi vallas võttis praegune võim kindla võidu (7)

Leisi vallas võitis valimised ülekaalukalt valimisliit Koduvald Leisi, mis suuresti koosneb samadest inimestest, kes neli aastat tagasi kandideerisid Reformierakonna nimekirjas ning juhivad valda ka praegu.

Vallavolikogu 13 kohast sai Koduvald Leisi endale kümme, kolm kohta sai Keskerakond ning IRL-i esindajad volikokku ei pääsenud. Leisi vallas käis valimas 852 inimest ehk 48,8 protsenti valijatest.

208 häälega ülekaalukalt parima valmistulemuse teinud praegune vallavanem Ludvik Mõtlep tunnistas, et tema nii suur häältesaak oli pisut üllatav. Paremuselt teise valimistulemuse teinud praegune volikogu esimees Andrus Kandima sai näiteks 59 häält. Sellegipoolest pole Mõtlepa sõnul praegu veel selge, kas ta vallavanemana jätkab või mitte. “Kohtade jagamisest pole me veel juttu teinud,” kinnitas Mõtlep.

Lisaks Mõtlepale ja Kandimale said valmisliidust Koduvald Leisi volikogu liikme mandaadi veel Inga Trei, Enno Reis, Priit Nurk, Andres Jalakas,  Aire Kurs, Margus Pajuste, Anti Leedu ja Tiina Olesk. Keskerakonnast pääsesid volikokku Aile Nau, Aina Tomson ja Kaja Püüa.

Print Friendly, PDF & Email