UUS! Kaarmal võttis valimisvõidu Reformierakond (6)

Vabariigi valimiskomisjoni avaldatud valimistulemused näitavad, et Kaarma vallas on valimiste üldvõitja praegugi võimul olev Reformierakond, kes kogus ühtekokku 715 valija hääled.

Enim hääli kogus Kaarma senine vallavanem Andres Tinno – 130 häält. Andres Tinno tunnistas Saarte Häälele, et ta isiklik tulemus oli tema enda jaoks üllatav. On ta ju tegelikult väga lühikest aega Kaarma vallavanemana ametis olnud. Oma tulemuse kohta lisas ta veel, et 130 häält on üllatav juba seetõttu, kui arvestada seda lühikest perioodi, mil ta on Kaarma vallas elanud ja seal toimetanud. “Raskus vajub õlgadele,” tõdes Tinno naerdes. “Ega see pole ju lihtne.” Meeskonna üle on Tinnol kindlasti hea meel, et selline tulemus vallas tehtud sai. “Edasi tuleb hakata end jälle näitama.”

Kõiki valla valimistulemusi Tinno veel läbi analüüsida pole jõudnud. “On ebameeldivaid momente, on positiivseid momente,” möönis ta. “Üks koht jäi puudu, et oleks enamus. See on ebameeldiv, samas on positiivne ikkagi see, et korjasime kõige rohkem hääli. Maailm pole siiski must-valge,” naeris ta.

Tugeva isikumandaadi sai aga valimisliidu Kaarma On Ühtne esinumber, senine volikogu esimees Urmas Lehtsalu – 116 häält. “Meid on rohkem kui eelmisel perioodil ja muidugi olen rahul,” kinnitas Lehtsalu Saarte Häälele. Ta märkis, et sai sel aastal rohkem hääli kui eelmistel valimistel. “Seekord õnnestus mul isikumandaat saada!”

Kaarma On Ühtne tuli üldarvestuses valimistel teiseks, saades 473 häält, sotsiaaldemokraadid kogusid Kaarmal 225 häält, IRL 188 häält, Keskerakond 44 häält ning üksikkandidaadid 85 häält. 15-liikmelises volikogus sai Reformierakond 7 kohta, Kaarma On Ühtne 5 kohta, sotsiaaldemokraadid 2 kohta ning IRL ühe koha.

Lisaks Lehtsalule ning Tinnole on praeguse seisuga Kaarma volikogus sees ka Tõnu Munk, Maidu Varik, Neeme Virveste, Tauno Klütsnik, Maidu Ots, Marika Ellermaa, Aivar Lember, Pille Mägi, Boris Lehtjärv, Tarvo Pihlas, Urmas Sepp, Liida Kaare ja Ulvi Valge.

Volikogu senine aseesimees Margus Männik kogus aga praegustel andmetel vaid 20 häält ning pole volikogusse pääsenute hulgas. “Margus on võib-olla vahepeal rohkem oma ettevõtlusega tegelenud ja ehk sellepärast sai ta vähem hääli, aga tegelikult on ta ju otsustuste juures ikka olnud alati,”  kommenteeris Urmas Lehtsalu Margus Männiku tänavust häältesaaki.

Kaarma vallas käis valimas 1737 inimest ehk 46,15% hääleõiguslikest elanikest.

Print Friendly, PDF & Email