Õnnetoov kastanimuna aitas saarlannal auto võita (FOTOD) (8)

Õnnetoov kastanimuna aitas saarlannal auto võita

ÕNNELIK AUTOOMANIK: Enelin Koel on oma uhiuue auto üle siiralt õnnelik ja plaanib sellega teoks teha oma puhkuseunistuse – reisida mööda Eestimaad. Foto: Sander Ilvest

Kanal 2 kinkis oma 20. juubeli puhul koos Peugeot’ga ühele inimesele uhiuue sõiduauto Peugeot 308. Õnnelikuks autoomanikuks osutus Enelin Koel Kuressaarest.

Neljapäeva õhtuks olid Kanal 2 stuudiosse kutsutud kõik autoloosi 12 finalisti, kelle hulgast naeratas õnn 23-aastasele Enelin Koelile. Viimane oli autovõtmeid kätte saades suisa sõnatu. “Ma ei saanud alguses arugi, et mul võti käes on. Arvasin, et tegu on lihtsalt mu-delautoga,” ütles Enelin vahetult pärast võitmist.

Kui Enelin Koel Kuressaare autoteenindusse loosiankeeti täitma läks, oli elukaaslane Hiljar Mihkelson talle kastanimuna tasku torganud. Ka loosimise hetkel oli Enelinil seesama kastanimuna peos ning nüüd arvab ta, et ehk see võiski tema võidus “süüdi” olla. “Ma ise pole sellistesse asjadesse seni küll uskunud, aga nüüd hakkasin uskuma. Äkki oli see tõesti üks õnnelik kastanimuna,” naeris ta. Õnnetoova kastanimuna hoiab ta igatahes alles. “Sõidab meil autos kaasas ilusti.”

Enelinil oli küll ka varem auto, samuti Peugeot, ent see pärineb aastast 1998. Nüüd, mil õnn talle naeratas ja uus auto ise kätte tuli, saab Enelin just sellega oma puhkuseunistuse teoks teha – minna mööda Eestit reisima. Lisaks saab ta sellega oma Kuressaarest 40 kilomeetrit eemal asuvat maakodu külastada kas või iga päev. Uus auto, millega Enelin loosimise õhtul kohe koju Saaremaale vuras, sõidab kui unelm. “Väga hea tundub, mugav ja lihtne – ikkagi uus auto,” rõõmustas ta.

Enelin Koel töötab Kuressaare Maximas kaupade kvaliteedi ja hindade kontrolörina. Ta õppis Tallinna polütehnikumis ja on rõõmus sellegi üle, et saab nüüd kenasti oma tehnikumiaegsetel sõpradel vahel Tallinnas külas käia – ei pea kartma, et auto poolel teel alt veab. Üks soov on tal veel. Kuna loosi fortuuna oli üks nelja-aastane poiss, siis sooviks Enelin temaga kontakti saada, et teda võiduautoga sõitma viia ja talle väike kingitus anda.

Eelmisel nädalal oli kõigil Eestis elavatel juhiluba omavatel inimestel võimalik täita Peugeot’ esindustes üle Eesti loosiankeet. Saarlased olid ühed aktiivsemad osalejad, saades kolme tunniga täidetud 1000 ankeeti. Loosikasti kukkus 11 300 ankeeti, mille hulgast loosis iga Peugeot’ esindus välja ühe õnneliku finalisti. Enelin oligi finalist Kuressaarest, kes lõppkokkuvõttes võidu koju tõi.

Print Friendly, PDF & Email