Lahked inimesed tõid turvakodu loomadele rõõmu

Saaremaa lemmikloomade turvakodu jaoks oli eelmine nädal edukas – lisaks sellele, et uue omaniku leidis või saab peagi kümme kassi, tegid annetajad varjupaigale suure kingituse.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu nimetas eelmist nädalat oma Facebooki leheküljel uskumatult positiivseks. Iga päev sai mõni kass kodu või broneeriti. Üks erinevate varjupaikade kodulehekülgedega tutvunud pealinlane leidis “selle õige” kassi just Saaremaa lemmikloomade turvakodust ja tuli talle järele. Et nii palju kasse nädala sees kodu leiaks, on turvakodu vabatahtliku Merlin Helmi sõnul haruldane.

Möödunud neljapäeval jõudis turvakodu pidajateni soome abielupaari Sari ja Jukka Ruohoneni saadetud 52 kotti kassiliiva. “Nemad, meie soome sõbrad, on meid ka varem toetanud,” ütles Helm.

Läinud reedel sai turvakodu vahva üllatuse: kassipuu, neli kinnist liivakasti-kassitualetti ja kaks 18-kilost kotti liiva. Selle annetuse puhul oli eestvedaja Saaremaalt pärit, ent mandril elav Külli Püvi, kes pöördus kassipuu meisterdamise palvega käsitöötooteid ja kodusisustuselemente valmistava Pliiatsi ja Pintsli meeskonna poole. “Nemad tegid tasuta kassipuu, mina panin sõpradega raha kokku ja ostsin selle summa eest neli kassitualetti.”

Miks otsustas ta just Saaremaa lemmikloomade turvakodu aidata? “Mulle tundub, et mandri varjupaikadel on kuidagi lihtsam – firmad annetavad abi, info liigub, aga saarlased paistavad nii üksi jäetud olevat,” ütles Külli Püvi.

Ta ise on hulkuvate kasside tänavalt päästmise ja neile uute kodude otsimisega tegelenud aastaid. “Mina ei saa hädas olevast loomast lihtsalt mööda minna,” lausus Püvi, kel endal kodus üks tänavalt ja kaks varjupaigast võetud kassi.

Print Friendly, PDF & Email