Puhas vuuk

Tavamõistusele hoomamatu tulemusega said esmaspäeval hakkama Kuressaare ametikooli teabegraafika eriala õpilased. Võita ühe filmiga nii asjatundjatest koosneva žürii kui ka internetis ringi kolavate inimeste südamed tundub suisa võimatu saavutusena.

Ometi sellise tulemusega kolm saarlast eile kella nelja ajal Brüsselist koduteele asusid. Kaasas võidusummat sümboliseerivad vineertahvlid ja samasugust eriala õpetavate koolide väärtuslikud kontaktid üle Euroopa.

Vägisi tekib suunurka väike muie, kui mõelda sellele, et topeltvõitu ihkasid ka teised Eesti disainiõppe tippkoolid. Negatiivne külg on nii suure võidu puhul see, et sellist tulemust on tulevikus väga raske ületada.

Kuressaare ametikooli eelis on aga see, et igal aastal tulevad uued alustajad, õpilased, kelle jaoks kõik õpitav on uus ja vajalik kogemus.

Poliitikutele ja haridusministeeriumile tahaks aga südamele panna: jätke ometi see hariduselu reformimine. Kui kokku satuvad innukas õpilane ja hea õpetaja, tulevad head tulemused niikuinii. Olgu siis kohtumiskohaks riigi-, omavalitsuse või erakool.

Print Friendly, PDF & Email