Noored keraamikud käisid Haapsalus “muda”-näitusel (FOTOD) (2)

Noored keraamikud käisid Haapsalus muda näitusel

Foto: Tõnu Veldre

Laupäeval käisid Kuressaare ametikooli keraamika eriala õpilased Haapsalu linnagaleriis vaatamas Eesti keraamikute liidu aastanäitust. Selle aasta näituse teemaks oli toimumiskohast ajendatuna valitud muda. Väljapandud keraamilistes töödes olid keraamikud oma põhilisele töömaterjalile savile lähenenud spontaanselt ja mänguliselt. 

Ametikooli keraamikaõpilased pidid näituse vaatamise järel esitama kaasõpilaste ees suulise referaadi nähtust. Loetud minutite jooksul tuli tutvustada eset, mis näitusel kõige rohkem meeldis, ja teisalt põhjendada, miks mõni teos ei sobi teemaga.

Ettekandeid kuulates jäi kõrva, et vaid kuu aega koolipingis istunud noorkeraamikud suutsid üsna veenvalt kirjeldada taieste plusse ja miinuseid, objektiivsed olid nad samuti. Ka nende keraamikaõpetaja Kaisa Laasi (fotol) 2012. aastal valminud töö “Kasvuhoone” oli kõnealusel näitusel väljas. Ka Laasi ise käis väljapanekut uudistamas.

Näitus jääb avatuks 2. novembrini.

Print Friendly, PDF & Email