KG õpetajad õppisid juustumeistriteks (4)

KG õpetajad õppisid juustumeistriteks

Laua ümber askeldades ja varem valmis tehtud juustusid mekkides jäid pildile (vasakult) keemiaõpetaja Eneli Vahar, klassiõpetaja Sirje Mehik, bioloogiaõpetaja Reene Kanemägi, keemiaõpetaja Marju Kirss ja psühholoogiaõpetaja Kaja Puck. Foto: Irina Mägi

Eile pärastlõunal kogunesid Kuressaare gümnaasiumi keemiaklassi mitte õpilased, vaid kooli töötajad. Eesmärk kõigil üks – saada aimu, kuidas õigupoolest juustu tehakse ja seejärel üks pesueht juust kohapeal ka valmis teha.

Tegemist oli loodusteaduste ainenädala lõpetamise puhul toimuva koolitusega “Õpetajalt õpetajale”, kus keemiaõpetajad Marju Kirss ja Eneli Vahar õpetasid ülejäänuid justnimelt juustu valmistama. Kohal oli 20 juustumaiast ja naerusuist õpetajat, kes kõik põnevusega väärt teadmisi ammutada lootsid. Esmajoones õpitigi asi teoreetiliselt selgeks, prooviti juba varem valmis tehtud juustusorte ning siis läks töö lahti.

Selgeks õpiti seekord küüslaugu ja köömnetega juustu valmistamine.

Print Friendly, PDF & Email