Väärikate ülikoolis algas kolmas õppeaasta (1)

Väärikate ülikoolis algas kolmas õppeaasta

Esiplaanil Iris Leier Kuressaarest, tema kõrval kõige vanem osaleja, 88-aastane Jannu Holsting Kuressaarest. Tagaplaanil Magda Allik ja Salme Niitmets. Foto: Tõnu Veldre

Eile alustas oma kolmandat hooaega Kuressaare väärikate ülikool. Ülikoolide Keskuse Saaremaal tegevjuhi Maie Meiuse sõnul on seni registreerunud 191 õppurit. Kuid mitmed soovijad jäid ka joone alla. Täiesti uusi õppureid on 64. Sünniaasta poolest on kõige väärikam mees sündinud 1925 ja naine 1926.

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi saalis toimub sel õppeaastal 12 loengut. “Teemasid on seinast seina,” kinnitas tegevjuht. Tema meelest on loengute toimumiskoht bussijaama lähedal maalt tulevatele “tudengitele” väga sobilik. Kui suurtes linnades nagu Tartu, Tallinn ja Pärnu käivad koos ühe omavalitsuse inimesed, siis Kuressaarde sõidetakse kokku üle Saaremaa. “Vaid Ruhnu ja Pöide vald on sel aastal esindamata,” ütles Meius.

Need, kes on kuulanud vähemalt üheksa loengut, saavad kevadel Tartu ülikooli tunnistuse. Eilsel avaloengul rääkis maakonna probleemidest Saare maavanem Kaido Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email