Õpioskuste võistluse võitis Saaremaa ühisgümnaasium (5)

Eile toimus Saare maakonna keskraamatukogus maakonna koolide 6. klasside õpioskuste võistlus, mille pearõhk oli teabe otsimise ja määratlemise ning käsitlemise oskustel.

Osa võtsid 11 kooli (Kuressaare gümnaasium, Salme PK, Valjala PK, Saaremaa ühisgümnaasium, Kuressaare vanalinna kool, Orissaare gümnaasium, Leisi keskkool, Lümanda PK, Aste PK, Tornimäe PK ja Muhu PK) 5-liikmelised võistkonnad.

Olümpiaadil osalenud koolide paremusjärjestus selgus pärast kahetunnist mõttetegevust. Võistluse võitis 82 punktiga SÜGi võistkond koosseisus Gendra Allikmaa, Kätriin Käsper, Huberta Karma, Liisa Õunpuu ja Feridee Sevostjanov (juhendaja Mia Rand ). Maksimaalselt oli võimalik saada 100 punkti.

2. koha saavutas 71,5 punktiga Muhu põhikooli võistkond koosseisus Karoliine Kaljuste, Kadri Ligi, Ott Andero Oidekivi, Elluli Saat ja Maarjali Vaht (juhendaja Ulvi Kipper). 3. koht kuulus Orissaare gümnaasiumi võistkonnale koosseisus Karmen Kaljuste, Anna Kirs, Lisell Reinmets, Uku Pokk ja Karina Teesalu (juhendaja Juunika Hõbenael), kes kogusid 70,25 punkti. Neljandaks tuli Kuressaare vanalinna kool 68,5 punktiga, 5. koha sai KG 65 punktiga ja 6. koha Valjala PK 63,75 punktiga.

Üleriigilisel õpioskuste võistlusel osaleb maakonna esindajana SÜG-i võistkond.

Meelis Kaubi
olümpiaadide koordinaator

Print Friendly, PDF & Email