Angla tuulikud said tuledesse (4)

Neljapäeva öösel särasid Angla tuulikumäe tuulikud esimest korda tuledes. “See oli mul juba väga ammu plaanis, juba mitmed aastad, nüüd sai siis lõpuks teoks,” rõõmustas Angla tuulikumäe arendaja Alver Sagur, lisades, et kõik viis tuulikut on nüüd valgustuse automaatsüsteemiga ühendatud.

Kui läheb hämaraks, hakkab valgustus ise tööle ning hommikul kustub ära. Sagur tähendas, et üks kohalik vanaproua olevat talle öelnud, et tal läks otse silm märjaks, kui ta valgustatud tuulikuid nägi, sest tegemist oli niivõrd kauni vaatega.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles, et valgustatud tuulikud jätsid muidugi hea ja uudse mulje. “Tõepoolest, pimeduse taustal olid tuulikud järsku näha,” sõnas Mõtlep, lisades, et eriti meeldis talle see, et need arhailised objektid olid mitte teravas prožektori valgusvihus, vaid mahedas ja ühtlases valguses. “Nüüd on ka pimedas liikujatel võimalus näha ja meelde tuletada sellise toreda koha nagu Angla tuulikumägi olemasolu,” tähendas Mõtlep.

Lisaks tuulikutele said uue elu ja valgustuse aia ääres seisvad raudadrad. Komplekteeritud on 19 atra, mis on detailidega täiendatud ja korda tehtud.

Tuulikumäe valgustus on muinsuskaitseametiga kooskõlastatud. Seda rahastasid Lea-der, Leisi vald ja MTÜ Angla Tuulikumägi.

Print Friendly, PDF & Email