Merise Saima vägivallast lugeda ei armasta (1)

Merise Saima vägivallast lugeda ei armasta

LOEB PALJU: “Nädalas läheb ikka, oi-oi, mitu-mitu raamatut,” ütleb Vanakubja külas elav Saima Põld, ise hoolega kala rookides. Foto: Sander Ilvest

Mustjala vallas Vanakubja külas elav Saima Põld ütleb, et tema loeb rohkem seukseid romaanisid ning vägivalda ei armasta.

“Mõned kriminullid olen ka lugenud, aga ma ei armasta seda tapmist ja vägivalda, neid ma ei taha,” räägib 75-aastane krapsakas memm, kel just meie külaskäigu ajal on käsil kalarookimine. Saima, keda hüütakse Merise Saimaks ja seda sellepärast, et ta isa Merise külast pärit on, ütleb, et kõige rohkem on ta autoritest lugenud Cartlandi ja Robertsit. Eesti omadest aga Erik Tohvrit ja Adena Seppa.

Oma lemmikraamatuks peab jutukas memm, nagu ta ise nimetab, “seda Scarletti” (ameerika menukirjaniku Margaret Mitchelli teos “Tuulest viidud” – toim). See raamat räägib hellitatud ja põikpäise Scarletti armastuse- ja dramaatilise elukäigu loo. Seda on Saima kohe mitu korda lugenud. Samuti on ta lemmik Mait Metsanurga “Suvine pööripäev,” mis jutustab sellest, kuidas sulane armub peretütresse.

Saima meenutab, et kui koolis sai käidud, oli tal kohe seuke vihik, kuhu tuli kirjaniku nimi ja peategelased üles kirjutada. “Kuid vanuigi pole ma seda enam teind, aga eks oleks tore vaadata küll,” märgib ta, lisades, et kui sa nii palju neid raamatuid loed, siis kipuvad need ikka ka ära unuma. Aga samas on nii mõnus mõnda raamatut jälle uuesti lugeda ja meelde tuletada.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email