Mehed, kel silmad soove täites säravad

Mehed kel silmad soove täites säravad

JOOGIMAAILMAGA SINA PEAL: Kuna alkoholimaastik areneb väga kiiresti edasi, armastab Jaanus Vabi end uute joogitrendidega kursis hoida. Ei või ju iial teada, mida klient küsib. Foto: Sander Ilvest

Ehkki võib tunduda, et kelnereid on kõikjal, selgub lähemal vaatlusel, et igast baarist-restoranist neid ei leia. Vähemalt Saaremaal mitte. Siinsete kelneritega jutule saades ilmneb, et kelner on saarel tõeline haruldus.

Mönusas Villemis töötav Andres Rääk on teenindaja olnud 14 aastat ja kinnitab, et see töö ei ole kunagi igav. Kelneriks pole Rääk õppinud. Ta lihtsalt sattus sesse ametisse. “Aga nii kui sattusin, tundus kohe, et sobib,” ütleb ta.

Umbes sama lugu on ka Georg Otsa spaa (GO SPA) restorani kelneri Jaanus Vabiga. Kokkusattumus, aga temagi on kelner olnud 14 aastat. Lisaks pole ka tema otseselt kelneriks õppinud. Tööks vajalikud oskused omandas ta suuresti seda tööd tehes. Vabi on erialalt kokk ja kokana lõpetas ta Kuressaare ametikooli. Kuna võõrkeeled olid suus, mõtles ta, et proovib kätt restorani saalipoolel. Juhtus sama lugu, mis Andresel – kohe hakkas meeldima.

On teenindanud ka kuulsusi

Ehkki Jaanus Vabi alustas kokana kodusaarel, oli ta esimene töökoht teenindajana pealinna külje all Viimsis. Seal sai ta hea soome keele praktika, mida nüüd läheb Saaremaalgi vaja. Pärast seda tulid hotellid Kolm Õde ja Telegraaf Tallinna vanalinnas.

GO SPA-s on Vabi töötanud napilt pool aastat. “Kiskus koju,” põhjendab ta. Kõlab küll kui klišee, aga saarel on elutempo temagi arvates mõnusam. Kui seal oli pidev tormamine, siis siin on hea vaikne.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email