Muhus lendasid maanteel plekitahvlid (6)

Muhus lendasid maanteel plekitahvlid

PÄÄSES ÕNNELIKULT: Kunagine kuulus kombainer, tihti maanteedel enda ehitatud kahekohalise elektrisõidukiga sõitev Heldur Väärtnõu pääses napilt temast mööda sõitnud auto koormast lendu tõusnud plekitahvli löögist. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeva õhtul kella viie paiku Kuivastu–Kuressaare maanteel jalgrattal oma igapäevast terviseretke teinud Vanamõisa küla elanik Heldur Väärtnõu pääses napilt möödasõitvalt autolt lendu pääsenud plekitahvli löögist.

Muhus tuntud tehnika- ja pillimees, Simmu talu peremees Heldur Väärtnõu kahtles, et kui plekitükk, mis temast Vanamõisa küla teeristi ja Piiri bussipeatuse vahelisel teelõigul umbes kümne meetri kauguselt mööda vuhises, oleks teda tabanud, kas temast siis enam rääkijat olekski.

“Kuulsin rattaga sõites häält, mille võib tekitada mahakukkunud plekitahvel. Mõtlesin, et huvitav, kuidas niisugune heli võis tekkida. Kuivastu poolt lähenes suur veoauto. Kui see oli minuni jõudnud, siis kuulsin juba samasugust kõvemat häält. Umbes kümne meetri kauguselt lendas mööda veerand ruutmeetri suurune plekitahvel. Ei tea, mis oleks siis minuga juhtunud, kui teravaäärne tahvel mind tabanud oleks,” rääkis Heldur Väärtnõu.

Ta arvas, et kui plekitahvel oleks talle vastu pead lennanud, poleks ka jalgratturi kiivrist abi olnud. “Sellel teelõigul käib tihti ka palju jalakäijaid. Õnneks neid sellel päeval ei olnud. Auto numbrit ei õnnestunud mul näha. Iga autojuht peaks aga teadma, et koorem tuleb kinnitada,” oli Heldur Väärtnõu pahane.

Print Friendly, PDF & Email