Kolme valla eakad pidasid koos pidu

Kolme valla eakad pidasid koos pidu

ÜHISLAULMINE: Liia Aavik, Viive Riisik, Anne Viira ja Evi Vilukas ning Madis Viilu ansamblist Paharet. Foto: Sander Ilvest

Tähistamaks üheskoos eakate päeva, said eile esmakordselt kokku kolme valla, Kihelkonna, Lümanda ja Mustjala eakad.

“On inimesel ju erinevaid eluetappe: on 20-ndad, kus ta otsib enesele elukaaslast, on 30–40-ndad, kus on teemaks lapsed ja nendega kaasnevad rõõmud ja mured,” ütles oma tervituskõnes Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam, lisades, et kui inimene on jõudnud juba 60–70-ndatesse aastatesse, siis on tal juba lapselapsed, kelle eest vaja hoolt kanda. “Püüdke rõõmu tunda igast eluhetkest,” soovitas vallajuht kokkutulnuile.

Päeva esimeses pooles jagas eakaile vajalikke teadmisi notar Marika Leis. Silmailu pakkus Lümanda valla tantsurühm Kolmas Noorus, juhendaja Jelena Pšenitšnaja. Pärast seda jätkus koosolemine ühislaulmisega kohvilauas ja jalakeerutamisega ansambli Paharet lugude saatel.

MTÜ Rukkilill juhatuse liige, peo korraldaja Sirje Salong ütles, et mõte kutsuda endale külla kahe teise valla eakad tuli sellest, et igal pool jääb rahvast aina vähemaks. “Kahju küll, kuid pensionäride read aina kahanevad,” ohkas Salong. Ta lisas, et paraku ei taha vanemad inimesed ka kuidagi kodust välja tulla. “Ikka tohutult peab rääkima ja kutsuma, sest inimene peab ju kodust väljas käima,” lausus Sirje Salong, lisades, et muidu kaob inimestel suhtlemisoskus ära.

Neljapäeviti käib Kihelkonna rahvamajas koos eakate tervisevõimlemise ring, mida juhendab Ave Väli. Sirje Salongil on aga veel plaanis kokku kutsuda naised, keda huvitavad kunst ja meisterdamine. Neid hakkaks juhendama Aive Vanin.

Hilda Toomistu ja Pärja Luugus Kihelkonna valla Viki külast arvasid, et sellised peod on väga toredad, kui neid vaid sagedamini oleks. “Loodame, et jõulude aegu tuleb jälle,” ütles Hilda Toomistu, lisades, et kui rahvamajas on teatrietendus või kontsert, siis tema võtab naabrinaise auto peale ja padavai kultuuri nautima. Pärja Luugus ütles omalt poolt suure tänu peokorraldajale Sirjele, kes on suure vaeva ära näinud.

Hildegard Truu Mustjalast kiitis pidu samuti, leides, et see on väga hästi organiseeritud. “Mul on kahju, et Mustjalast nii vähe rahvast on,” sõnas Truu, avaldades imestust, et Kihelkonnal pidudele nii palju inimesi tuleb.
“Näiteks kui meil on eakate peod olnud, siis tuleb nii vähe inimesi kokku. Ei tea, mis see tiriks inimesi kodust välja, et olla natuke aega koos,” tähendas varem notarina töötanud Hildegard Truu, kinnitades, et oleks vaid rohkem selliseid üritusi. “Aga muidugi peab olema ka tugev eestvedaja.”

Print Friendly, PDF & Email