Roomassaares veeskati suurim Luksusjahis valminud kaater (26)

Roomassaares veeskati suurim Luksusjahis valminud kaaterEile pärastlõunal veeskati Roomassaare sadamas Luksusjaht AS-is ehitatud ligi veerandsaja meetri pikkune Skandinaaviamaades kõrgekvaliteedilist MouldTech kaubamärki omav Delta Powerboats klassi luksuskaater.

Arcona jahte ja Delta Powerboats kaatreid tootva Luksusjaht AS-i omaniku Lennart Alpståli (fotol) sõnul täitus selle täiusliku uuetüübilise mudeli vettelaskmisega üks tema peamisi unistusi.

“Kui ma Saaremaal paadiehitusega alustasin, siis unistasin just sellisest kaatrist. Nüüd on see valmis. Kusagil mujal Põhja-Euroopas ei ole niisugust kaatrit ehitatud,” tundis Lennart Alpstål eile heameelt.

Reisijate ja laevapere jaoks on kaatril luksuslikud kajutid ja muud vajalikud ruumid. Ohutu meresõidu tagavad nüüdisaegsed, tehnika viimase sõna järgi paigutatud seadmed.

Uue luksuskaatri sõiduomadused pannakse proovile Saaremaa vetes. Pärast nn viimase lihvi andmist võtab kaater suuna Rootsi poole. Just sealselt ärimehelt said saarlastest laevaehitajad luksuskaatri ehitamise tellimuse.

Saarte Hääle andmeil on Luksusjahil teine samasugune kaater juba töös.

Print Friendly, PDF & Email