Kuressaares õpitakse vägivallatseja taltsutamise nippe

Täna tulevad Kuressaarde sotsiaalkindlustusameti ohvriabiosakonna Lääne piirkonna töötajad Paidest, Raplast, Pärnust, Haapsalust ja Kärdlast. Samuti saabuvad saarele politseiametnikud Pärnust, Haapsalust ja Kärdlast.

Lisaks liituvad külalistega kohalikud Saare ohvriabikeskuse koostööpartnerid. Üheskoos osaletakse Saaremaa spaahotellis Meri toimuval Verge metoodika koolitusel, mis käsitleb toimetulekut agressiivse käitumisega.

“Kas Verge metoodikat saarel ka varem õpetatud on, selle kohta mul andmed puuduvad, kuid minu teada mitte,” ütles koolituse korraldaja, ohvriabi Lääne piirkonna juht, Saare ohvriabitöötaja Katrin Paukson, lisades, et koolitus on mõeldud kõigile neile, kes võivad oma töös kokku puutuda agressiivsete või vägivaldsete inimestega. Paukson märkis, et ohvriabitöötajad ei suhtle oma igapäevatöös niivõrd vägivallatsejatega, kuivõrd nende ohvritega ja võib-olla saavad nad oma uusi oskusi-teadmisi ka neile edasi anda. “Vägivallaennetus on ka ohvriabi üks prioriteete,” tähendas ta.

Koolitajad on Airiin Demir ja Martin Kallavus. Koolitus sisaldab nii teoreetilist õpet kui ka praktilisi harjutusi. Verge meetod on oskus ennetada konflikte ja saada hakkama agressiivse käitumisega. See on vajalik igale professionaalile, kes puutub oma töös kokku inimestega. Samas tugineb Verge meetod kõigi osapoolte õiguste ja turvalisuse igakülgsele arvestamisele, mis teeb võimalikuks meetodi rakendamise koolis, haiglates, lasteaedades, hooldekodudes ja ka mujal. Eestisse jõudis Verge metoodika 2012. aastal.

Homne päev möödub koolitusel osalejatel Kuressaare uues politsei- ja päästemajas. Tutvutakse politsei ja ohvriabi uute tööruumidega. Pärast seda toimub õppeklassis kokkuvõtete tegemine ja arutelu. Lääne piirkonna ohvriabitöötajad kohtuvad Saaremaal juba teist korda.

Print Friendly, PDF & Email