Aasta kõige koerasõbralikum tegu võib tulla Saaremaalt (3)

Konkursile “Aasta kõige koerasõbralikum tegu” on esitatud ka Roomassaare sadama sadamavaht Kristjan Maidra ja sadamakapten Kaarel Niine, kes päästsid veebruaris kodust plehku pannud ja õhukesele jääle läinud spanjel Printsi. Kuna jää koerakest enam hästi ei kandnud, meisterdasid looma silmanud sadamatöötajad köiest silmuse, viskasid selle koerale ümber ja tirisid lõdiseva spanjeli veest välja.

Konkurss toimub Eesti suurima heategevusliku koeranäituse BIGBANK Match Show raames ja tiitli võitja selgitab internetihääletus.

Saarlaste kõrval kandideerivad kõige koerasõbralikuma teo sooritaja tiitlile ka abivalmid möödakäijad, kes mullu oktoobris päästsid Tallinna Lennusadama juures kailt külma vette kukkunud noore hundikoera. Aga ka Kadri Kullmann ja Dimela AS, kes eelmise aasta lõpus Valga vangla territooriumilt leitud 24 nälginud ja metsistunud koera sotsialiseerimise oma südameasjaks võtsid ning andsid koertele meditsiinilist, käitumuslikku ja psühholoogilist abi.

“Tänavused kandidaadid on kõik sõna otseses mõttes elupäästjad – ilma nendeta võinuks nii mõnegi koera elu lõppeda palju kurvemalt,” ütles BIGBANK Match Show üks korraldajatest, Eesti koeraomanike seltsi juhatuse liige Aire-Piret Pärn.

Oma hääle saab sobivale kandidaadile anda kuni 6. oktoobrini Bigbanki kodulehel.

Võitja kuulutatakse välja 13. oktoobril toimuval BIGBANK Match Show’l Tallinnas Kristiine spordihallis.

Aasta kõige koerasõbralikuma teo tiitel antakse isikule või isikutele, kes on oma tegevusega andnud viimasel aastal märkimisväärse panuse Eesti koerapidamiskultuuri ja heade koerapidamistavade edendamisse või koduta loomade probleemi teadvustamisse ja leevendamisse.

Print Friendly, PDF & Email