Nüüdsest saavad sünnikirja kõik pisikesed linlased (4)

Saarte Hääle ajakirjaniku Evely Aaviku arvamuslugu ajendas Kuressaare linnavalitsust andma edaspidi sünnikirja kõigile väikestele kuressaarlastele, vaatamata nende vanemate elukohale. 

Kuressaare linnavalitsus teatas, et kolmapäeval on kõik suvekuudel sündinud pisikesed kuressaarlased kutsutud Kuressaare kultuurikeskusse linnapea vastuvõtule.

Seni olid kord kvartalis toimuvale traditsioonilisele vastuvõtule kutsutud vaid need pered, kes said linnalt 160 eurot sünnitoetust, mida antakse siis, kui mõlema lapsevanema elukohaks on rahvastikuregistris märgitud Kuressaare. Nüüdsest kuuluvad aga vastuvõtunimekirja ka need titad, kes toetust ei saa – seekord on selliseid lapsi üks.

“On hea meel, et sügise esimesele vastuvõtule on kutsutud kõik pisikesed linnakodanikud, olenemata vanemate elukohast,” ütles linnapea Mati Mäetalu. “Vahel peituvad head algatused väga lihtsates asjades ning siinkohal tänusõnad Evely Aavikule, kes suve algul juhtis meie tähelepanu sünnikirjade jagamise ürituse kitsaskohale.”

“Mul on südamest hea meel, et minu jutt ei jäänud nn hüüdjaks hääleks kõrbes,” rõõmustas 19. juulil Saarte Hääles ilmunud arvamusloo “Paistab, et kõik lapsed pole meil oodatud?” autor Evely Aavik, Saarte Hääle ajakirjanik ja pooleaastase poja ema.

“Tore, et ühe kodaniku arvamusartikkel linnapeale nii palju korda läks, et ta sellele kohe reageeris. Lisaks sellele, et nii mõnigi lapsega pere on nüüd rõõmsam, annab linnapea edasi sõnumi, et lapsed on Kuressaarde siiski oodatud ja elanike mured lähevad linnavalitsusele korda.”

Tänavusele kolmandale vastuvõtule on ühes vanematega kutsutud 39 last (17 poissi ja 22 tüdrukut), kelle sünd on registreeritud ajavahemikus 1. juuni kuni 1. september 2013.

Pidulikku sündmust ilmestavad laulu ja tantsuga Pargi lasteaia mudilased Evelin Kase juhendamisel.

Print Friendly, PDF & Email