Kuiv suvi paneb seenenäitusele põntsu (1)

Seenesõprade poolt pikisilmi oodatud igasügisene näitus seatakse Saaremaa muuseumis neljapäevaks küll üles, ent seekord paraku väiksemahulisem kui varasemail aastail.

Muuseumi vanemteadur Sirje Azarov rääkis Kadi raadio uudistele, et tänavustele seeneliikide on oma jälje jätnud vihmavaene suvi. “Erinevaid seeni tuleb seekord esitlemisele 60–70 ümber, tavaliselt on neid olnud üle 100.”
Ka tänavuse näituse mõningast viibimist põhjendas Azarov kuivade suveilmadega. “Üldiselt oli nii septembri alguses kui ka keskel metsades kuivuse tõttu vähe seeni ja lootuses, et vihm neid juurde toob, me näituse tegemist ka edasi lükkasime.”

Pikaaegse traditsiooniga seenenäitus (Saaremaa muuseum on seenenäitust korraldanud üle 30 aasta – toim) on muuseumi ruumides väljas 26.–29. septembrini. Neljapäeval ja reedel on seeni uudistama oodatud eelkõige lasteaia- ja koolilapsed. Need, kel kodustes varudes huvitavaid, ent nimeta seeni, saavad nende kohta infot laupäeval kl 12 ja kl 16.

Print Friendly, PDF & Email