Kõljala õunalaata külastas üle saja inimese (1)

Laupäeval külastas Kõljala külaplatsil toimunud õunalaata-õunapäeva 122 inimest. Kaubapakkujaid oli üle kümne. Näiteks olid kohal Oti talu oma meega, Pihtla Veski OÜ, Muhu Pagar OÜ värske leivaga, Jaani Enno õunatalu, Reomäe nunnad jpt.

Talli talu pakkus suveniire ja Kasesalu talu mahetomateid, sibulat jpm. Värskeid vaarikaid müüs Helve Turja. Kohal oli ka mamsel Mai oma toodetega. Õunakoolituse, õunapuuokste näidislõikamise ja õunamahla degusteerimise viisid läbi Viljandis õunatalu pidav Mikko Rahtola ja Veeve Kaasik Saarte nõuandekeskusest.

Suu sai magusaks erinevaid õunakooke maitstes, parimaiks koogimeistreiks hääletasid laadalised Reomäe nunnad. Viimased pärjati ka parima hoidise – õuna-alõtšamoos – valmistajate tiitliga. Huvilised said õnne proovida ka laadaloteriis. Laadameeleolu lõid ansambel Pind Päkka, Mait Siimer ja Raimo Kald.

Pikemalt loe õunapäevast-laadast laupäevase lehe reportaažist.

Print Friendly, PDF & Email