Tarkade Koerte Klubi Suvekarika üldvõit tuli Saaremaale

Võidukas!
Autor: MTÜ Saarlaste Agilityklubi

Tarkade Koerte Klubi (TAKO) on Eesti suurim koeraspordiklubi, kes korraldab igaaastaselt Sõnakuulelikkuse Talvekarikasarja ja Suvekarikasarja. Mõlemasse sarja kuulub kolm Sõnakuulelikkuse võistlust.

Kõik kolm Suvekarikasarja võistlust toimusid Harku vallas, Vahi külas, Marana talus. Esimene etapp toimus 8. juunil, kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova (Eesti). Saarlaste Agilityklubist võistlesid etapil Monika Põld ja bordercollie Mainspring Tjika (Tii). Võisteldi AVA klassis (raskuselt teine klass) ja saavutati II koht. ( Kokku võistlejaid raskusastmes 6).

Teine karikasarja võistlus toimus 31. august. Kohtunik Kaja Koor (Eesti). Sinna sõideti juba suurema seltskonnaga: ALG klassis (kergeim klass) võistlesid Velge Järveots ja kuldne retriiver Rogerwiek Noble Napoleon (Sunny), kes saavutasid VI koha ( võistlejaid 6); Kersti Pink ja šveitsi valge lambakoer,Born to Win White Keykeeper (Kita) astusid võistlustulle AVA klassis ja saavutasid I koha (kokku võistlejaid 6) ning Monika Põld ja Tii VÕI klassis ( raskuselt kolmas klass) ja saavutasid III koha (kokku võistlejaid 10).

Viimane karikasarja etapp toimus 21. septembril. Võistlema sõitis sama seltskond, mis eelmiselegi etapile. Kohtunikuks oli Pirkko Belloui (Soome). ALG klassis saavutasid Velge ja Sunny IV koha (võistlejaid 8); AVA klassis Kersti ja Kita I koha (võistlejaid 3), VÕI klassis Monika ja Tii I koha (võistlejaid 6). Suvekarika võidule võistles ühtekokku 40 koera ja koerajuhti.

Rõõm oli suur, kui seekordne üldvõit tuli esmakordselt Saaremaale – Suvekarika 2013 võitjateks pärjati  Monika Põld ja Mainspring Tjika . Tii on nooruke ( 2 aastane) bordercollie, kes tuli Monika perre alles aasta tagasi. Siis alustati ka koera koolitamist. Võistlustele jõuti selle aasta alguses. Tegeletakse aktiivselt kahe spordialaga – sõnakuulelikkuse ja agilityga.

MTÜ Saarlaste Agilityklubi


Print Friendly, PDF & Email