Omanikud panid Salme Pikse poe kinni (7)

Omanikud panid Salme Pikse poe kinni

OLI KAUEM AVATUD: Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul oli Pikse poe pluss pikem lahtiolekuaeg, ka oli sealne kaubavalik mõnevõrra teistsugune. Foto: Sander Ilvest

Mitmel pool Saaremaal tegutseva Pikse maapoodide keti omanikfirma Forsent Grupp OÜ sulges sel nädal Salme aleviku Pikse poe.

Forsent Grupp OÜ ühe omaniku Kati Traumanni sõnul on 2004. aastast Pikse Kaubanduse kaubamärgi all tegutsenud Salme poe sulgemise põhjus majanduslik mittetasuvus. Samas rõhutas Traumann, et Salme kaupluse sulgemine ei puuduta teisti Pikse kaubaketi poode, mis kõik jäävad edasi tegutsema. Kaubaketil on poed veel Sõmeral, Kihelkonnal, Pärsamal, Leisis, Metskülas ja Pärnu maakonnas asuval Tõstamaal.

Enamikus kohtades konkureerib Pikse maapoodide kett Saaremaa tarbijate ühistu uuenduskuuri läbinud maapoodidega ning Kati Traumanni kinnitusel on toimetulek väikeses kohas ja karmis konkurentsis keeruline.

Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul oli Pikse poe pluss pikem lahtiolekuaeg, ka oli sealne kaubavalik mõnevõrra teistsugune. Rahvale oli kindlasti meeltmööda seegi, et Pikse poes olid müügil Viking loto ja Bingo loto piletid.

Eile Salmel bussi oodanud Rein Lümanda vallast tunnistas, et tema käis Pikse poes viimati kaks aastat tagasi ega mäleta, mis sealt ostetud sai. “Seal oli valik kehvem kui STÜ poes ja hinnad olid ka natukene krõbedamad,” möönis Rein.

Lõmala mees Tõnu Lepik oli aga Pikse poe kinnimineku pärast lausa kurb. Lepiku sõnul sai Pikse poest osta kaalukaupa, mis on väikse sissetulekuga inimesele oluline. “Sealt ostsid just sellise raha eest vorsti, palju sul raha juhtus olema, pealegi oli seal odavamat vorsti ja kalkunisabasid,” kiitis Tõnu Lepik, kes oma sõnul ostis liha ja kogu muu toidukraami just Pikse poest. Samas möönis ta, et osa kaupa oli Pikse poes ka kõrgema hinnaga kui tarbijate ühistu kaupluses.

Print Friendly, PDF & Email