Milleks teile kaks poodi? (9)

Kuressaare elanikel on võimalik valida suurtesse kaubanduskettidesse kuuluvate marketite vahel ja ikka kostab vingumist, et kaupa on vähe ja see on kallis. Seni said Salme elanikud valida kahe poe vahel, kus oma sisseostud teha. Sellest nädalast on alevikus aga vaid üks tarbijate ühistule kuuluv pood.

Suvel Sõrve sõitnud turistid võivad ju öelda, et erapood oligi sihuke konditsioneerita ja viletsa kaubavalikuga urgas. Kuid tavaline maainimene jääb taga igatsema Pikse poes müügil olnud kaalukaupa, mida sai jaopärast osta. Kui enne palgapäeva on miinimumpalga saajal taskus vaid loetud sendid, ei saa ta osta kahekilost vaakumpakendis jahukotti. Erapoes oli aga võimalik lasta endale kaaluda soovitud kogus.

Sügisel oli erapood kauem lahti kui ühistu oma. Välistada ei saa võimalust, et konkurentsi puudumisel nüüd ühistu enam pühapäeviti oma poodi üldse lahti ei tee. Keegi ei saa eraomanikku sundida kauplust pidama, kui see majanduslikult ära ei tasu. Ent ühe kukesammu ääremaastumise poole on Salme vald sel nädalal jällegi astunud.

Print Friendly, PDF & Email