Tagavere raamatukogule otsitakse hoidjat (2)

Orissaare vallas asuva Tagavere raamatukogu direktor Palmi Vaba, kes on ametis olnud ligi 42 aastat, läheb 1. oktoobrist pensionile. 

“Üks asi on see, et kui eluaeg oled siin tööl olnud, siis muud ei oska tahtagi, mulle on see töö lihtsalt meeldinud,” naeris elurõõmus ja krapsakas raamatukoguhoidja, lisades, et nüüd on aeg anda ametikoht noorematele üle.
Palmi Vaba, kes ise on algusest peale kaasa löönud Tagavere optimistide seltsis, avaldas lootust, et ka tema järeltulija on aktiivne seltsitegevuses kaasa lööma.

“Meie raamatukogu on maakonnas üks väiksemaid, mandril on palju väikesi raamatukogusid juba kokku liidetud, ja kui vald suudab meie raamatukogu säilitada, on see suur asi,” arvas staažikas raamatukoguhoidja, kes pälvis 2000. aastal ka parima maaraamatukoguhoidja tiitli. Tagavere raamatukogus on lugejaid kirjas üle saja ja teavikuid 8000 ringis.

Print Friendly, PDF & Email