TeatriKino alustab tänavu “Kertuga”

Kuressaare TeatriKino alustab oktoobris uut hooaega Ilmar Raagi filmiga “Kertu”.

Mullu Saaremaal ülesvõetud “Kertu” on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. “Kertu” linastub teatrimajas 8., 9. ja 10. oktoobri õhtul.

Kuressaare linnateatri direktori asetäitja loomealal Aar-ne Mägi sõnul on kavas näidata ka Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi dokumentaalfilmi “Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha”.

Stuudio Allfilm, Teater NO99 ja ETV koostöös valminud filmi tutvustatakse kui teost, “mis näitab manipulatsioone, emotsioone, hirme, bravuuri ja tahet, millest koosnes partei Ühtne Eesti”. “See oli Eesti ajaloo suurim sotsiaalne eksperiment, mis valgustas läbi, kuidas toimib Eesti poliitika ja mille järgi otsustab Eesti valija,” kirjutatakse filmi tutvustuses. “Kolm ja pool aastat on piisav aeg, et küsida: kas Ühtne Eesti muutis midagi? Kas 20. oktoober tuleb teisiti?”

Küsimusele, kui sageli teatrimajas filme näitama hakatakse, vastas Aarne Mägi: “Sageduse kohta ei taha midagi lubada. Oleme ju eelkõige teater ja kino näidatakse samas saalis, kus tehakse proove ja etendusi. Aga TeatriKino on, ta ei kao kuskile.”

Print Friendly, PDF & Email