Abro vedas suvega kaks tuhat reisijat (9)

Abro vedas suvega

MINEK: Abro suundub Roomassaarest Abrukale, otsi annab lahti Riho Leppik. Foto: Sander Ilvest

Kui läinud aastal sõitis suvekuudel Abruka laeva Heiliga ligi tuhat reisijat, siis sel aastal on reisijate arv suurenenud rohkem kui poole võrra.

2013. aasta kolmel suvekuul oli Abrol edasi-tagasi sõitnud reisijaid 1996, ütles Kaarma vallavanem Andres Tinno, lisades, et 2012. aastal oli Heilil reisijaid 980.

Uue laevaga tehti 170 graafikujärgset reisi ja 64 tellimusreisi. Kütust kulus kolme kuuga 6140 liitrit. Andres Tinno märkis, et lisaks Abrole tehti 68 korral lisareise ka valla nn lappajatüüpi puupaadiga, kuna Abrukat külastada soovijaid oli palju. Liiati ei kajastu aruandluses need külastajad, kes käivad saarel oma alustega.

“Ma julgen arvata, et sel aastal on Abrukal käinud vähemalt viis tuhat inimest, kui mitte rohkem,” lausus saarevaht Rein Lember. “Oleme kenasti saarele ära mahtunud ja negatiivses mõttes ei ole külastajad suuremat jalajälge meile jätnud,” tõdes Lember, kelle sõnul käivad kõik külalised saarel organiseeritult ja nii-öelda juhumatkajaid siia sattunud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email