Ühinemisküsitlus lükati edasi (7)

Saare maavanem Kaido Kaasik teatas eile vallavolikogudele, et Saare maakonna omavalitsuste ühinemise teemaline rahvaküsitlus kohalike omavalitsuste valimiste ajal, nagu algselt planeeritud, ei toimu. Kaasiku sõnul on põhjused tehnilised ja ajalised.

Teadupoolest palus maavanem volikogudel teatada 1. septembriks oma seisukoht, kas nende omavalitsuses korraldataks ühinemisküsitlus koos kohalike omavalitsuste valimistega ehk 20. oktoobril. Vastu- ja poolt-seisukohad jagunesid enam-vähem pooleks.

Peamiselt oldi vastu põhjustel, et infot on vähe jagatud ja ajaliselt läheb oktoobris küsitluse korraldamisega liiga kiireks. Rõhuti ka sellele, et ei ole otstarbekas ja eetiline panna inimesi ühel päeval otsustama kahe asja üle, mis võivad kodaniku jaoks olla omavahel vastuolus.

Kaido Kaasik ütles Saarte Häälele, et mõtet prügikasti siiski ei visata ja küsitlus plaanitakse nüüd läbi viia kevadel. “Võtame aja praegu maha ja valmistame paremini ette,” sõnas maavanem. “Mõned vastused volikogudelt viibisid ja ikkagi tekkis palju küsimusi,” nentis ühinemisküsitluse vankrit vedanud Kaasik.

Tema sõnul ei annaks see midagi, kui mõni vald korraldab küsitluse ja osa ei korralda. Näiteks on Kuressaare linnavõimud näidanud üles valmidust korraldada küsitlus kevadel.

Print Friendly, PDF & Email