Tarmo Noop sohkija tiitlist: pean saare huumorist lugu (8)

Neljapäeval kuulutati Saare maakonna ettevõtete tunnustamisel teist korda välja ka Saare sohkija tiitel, mis sedakorda otsustati anda A. Le Coq’ile Saaremaa Tuuliku nime kandva õlle eest.

Statuudi kohaselt antaksegi Saare sohkija tiitel mandril tegutsevale ettevõttele, kes “on end oskuslikult võõraste sulgedega ehtinud”. Sellest ka tänavune valik. A. Le Coq’i juhataja Tarmo Noop tunnistas Saarte Häälele reedel, et polnud tiitli saamisest veel midagi kuulnud. “Aga saaremaisest huumorist pean ma lugu,” kinnitas ta.

Noobi selgituse kohaselt on Saaremaa Tuulik nende kontserni väljatöötatud kaubamärk, mida nad kasutavad aastast 1997. “Kuni 1999. aasta lõpuni tootsime seda Saaremaal OÜ-s Saare Õlu, mis kuulub A. Le Coq’ile,” tähendas joogitootja. Kuna majanduslikel põhjustel oldi siis sunnitud tehas sulgema, toodi selle tootmine ja retseptuur üle Tartusse A. Le Coq’i tehasesse.

Tarmo Noop ütles, et kuni 2011. aastani turustasid nad seda kaubamärki peamiselt laevadel ja Soomes. “Ma olen päris kindel, et ka Saaremaa on sellest kasu saanud, kuna propageerime seda ennekõike Soome suunal ja paratamatult tuletab see soomlastele meelde, et nad külastaksid ka Saaremaad,” rääkis ta. 2011. aastast müüb A. Le Coq Saaremaa Tuuliku brändi ka sisemaal ja sel läheb Noobi sõnutsi hästi.

OÜ Saare Õlu on joogitootja kinnitusel siiani alles ja kuigi see praegu enam õlut ei tooda, omab ta siiani oma kaubamärke, sh Saaremaa Tuulikut, ja saab nende kasutamise õiguste eest ka väikest tulu.

“Seega on siin võrreldes Saaremaa viinaga siiski väike erinevus, sest me oleme oma kaubamärke Saaremaal tootnud ja need kuuluvad siiani OÜ-le Saare Õlu,” tähendas Tarmo Noop, viidates sellele, et mullu andsid saarlased Saare sohkija tiitli Altia Eesti AS-ile Saaremaa nime kasutamise eest viinapudelil.

Mis puutub saarlaste välja käidud võimaliku õllefestivali ideesse, tõdes Tarmo Noop, et festivalide korraldamisega A. Le Coq ise ei tegele. “Küll oleme aga õla alla pannud paljudele Saaremaa üritustele ja festivalidele ning plaanime seda teha ka tulevikus,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email