Salmel vallutasid vapsikud puukuuri (9)

Salmel vallutasid vapsikud puukuuri

LOODUS KOLIB LINNA: Puukuuri hõivanud vapsikute arvates tungivad hoopis inimesed nende territooriumile. Foto: Sander Ilvest

Salme alevikus Sõrve maanteel on perekond Eensalu oma suvekodus kimpus puukuuri hõivanud vapsikutega.

Veel kaks nädalat tagasi tõi pereisa Udo kuuri lakapealt aiakäru alla ja siis polnud seal mingit pesa. Nüüd laiutab räästa all hiiglaslik hall kera, millest pöidlajämedused putukad sisse ja välja lendavad.

Kui selgus, et hirmuäratavate tiivulistega võitlemine on inimese oma asi, pöördus Udo Eensalu viimases hädas ajalehetoimetuse poole. Nimelt anti talle, kui ta päästeameti hädaabinumbril helistas, vaid erafirma telefoninumber. Pealinna firma küsis kohaletulemise eest 200 eurot. Kuna tiivulised sissetungijad otseselt inimesi ei ründa, leppis pererahvas olukorraga ja nii suurt raha maksma ei hakanud.

Kuid üleeile, kui Udo kuurist saunaahju jaoks puid tooma läks, hakkas osa ilmselt vahti pidavaid vapsikuid mehe ümber tiirlema. Puid võiks ju ka õues olevast riidast võtta, kuid Udole teeb muret see, et kutsumata külalised on täitnud kuuri otsalaudade vahel olevad praod. Jäetud on vaid lennuava, millest sisse ja välja käiakse.

Kohapeal oli näha, et mitte kõik vapsikud ei olnud pesas teretulnud. Osale sissetükkijatest hakkasid augu vahel siblivad valvurid vastu ja peletasid nad mitmekesi minema. Kas vapsikud plaanivad kogu kuuri endale võtta, peremees öelda ei osanud. Metsandusharidusega naabrimees oli teda lohutanud, et mõne aja pärast töölised surevad ja talvituma jääb vaid vapsikuema.

Varem midagi sellist Eensalude õuel juhtunud ei ole. Küll aga talvitas eelmisel aastal nende puuriidas nahkhiir.

Print Friendly, PDF & Email