Kuressaare viigistas Infonetiga üleaja esimesel minutil (1)

Kuressaare viigistas Infonetiga üleaja esimesel minutil

LÕPUKS OMETI: Sander Viira püüab Infoneti kaitseliinist läbi mängida. Foto: Irina Mägi

Kuigi FC Kuressaare jäi Eesti meeste jalgpallimeistrivõistluste Premium-liigas Infoneti vastu vähemusse ja kaotusseisu meeskond ei murdunud, siis Pelle Pohlaku löögist üleaja esimesel minutil suudeti mäng viigistada 1 : 1.

Tallinnas Sportland Arenal toimunud kohtumisel jooksis esimene lisaminut, kui karistusala joonel sai palli Pelle Pohlak, kes selle 17 meetrilt Infoneti värava alanurka põrutas ja mänguseisu viigistas.

“Poisid näitasid lõpus iseloomu, võitlesid lõpuni ja said ka oma palga, sest meil ei ole tavaliselt õnne,” oli FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi rahul.

Vähemuses mänginud Kuressaare jaoks võrdsustus olukord 69. minutil, kui kohtunik näitas ka Infoneti mängijale punast kaarti. Kaotusseisus olnud saarlased mängisid viimase veerandtunni kolme kaitsjaga, et viigini jõuda.

“Läksime riskile, sest olukord nõudis tegutsemist. Meil polnud kaotada midagi ja saatsin Joel Indermitte ette ründetööd tegema,” selgitas Zamogilnõi.

Kuressaare jäi 42. minutil vähemusse, kui Raiko Karpov teise kollase kaardi teenis. Enamuses mängides mänguohjad enda kätte saanud väljakuperemehed jõudsid eesmärgile 65. minutil, kui Oleg Valov sattus läbisöödu järel silmitsi Kuressaare väravavahi Rait Hanseniga, kes oli võimetu tõrjuma ristnurka suunatud lähilööki.

Sergei Zamogilnõi tõdes, et vähemusse jäämine rikub alati mängu ja kui veel kaotusseisu jääd, on keeruline, sest oma kavandatud taktikat siis enam suurt rakendada ei saa.

“Sellise palava ilmaga ja kunstmurul on kümnekesi raske,” kurtis ta. “Ometi polnud nende värav loogiline ja see oli välditav. Sander Viira oleks pidanud selles olukorras rohkem mängijale keskenduma.”

Kohtumine algas Infoneti initsiatiiviga ja esimese kümne minutiga teenisid võõrustajad kuus nurgalööki. Kahel korral tegi hea tõrje Rait Hansen.

Kuigi Infonet oli ründavam pool, tekitasid ohtlikumad momendid just saarlased. 15. minutil teeniti 20 meetrilt karistuslöök, mille Märten Pajunurm mängis lahti Elari Valmasele, kuid värava alanurka suunatud palli tõrjus Infoneti väravavaht üle otsajoone.

30. minutil võitis Karl Mööl keskväljal palli, mängis end trahvikasti, kus söötis penaltipunktis vabana olnud Valmasele, kuid viimane tabas värava keskel seisnud väravavahti.

“Realiseerimine jättis soovida, sest kui Elari oleks oma võimaluse ära löönud, olnuks mäng hoopis teine,” tõdes Sergei Zamogilnõi. “Aga kui vaadata, kuidas mäng meie jaoks kulges ja millest välja tulime, siis olen viigiga rahul.”

Print Friendly, PDF & Email