Teater teenis plaanitust pea poolsada tuhat eurot rohkem (1)

Kuressaare linnateater on tänavu linnaeelarvesse teeninud juba 49 468 eurot plaanitust rohkem. 

“Ei oska selle peale muud öelda, kui et tööd on tehtud,” kommenteeris oodatust suuremat tulu Kuressaare linnateatri direktori asetäitja loomealal Aarne Mägi. “Selle taga on kollektiivne töö ja õige repertuaarivalik ja võimaluste piires hästi planeeritud väljasõiduetendused. Omatulust peaaegu pool tuleb väljastpoolt Saaremaad.”

Linnateater on näidanud oma lavastusi nii väljaspool Kuressaaret – näiteks Salmel, Orissaares ja Valjalas – kui ka teisel pool merd Hiiumaal, Haapsalus, Keilas, Võrus, Tartus, Jõhvis ja Peipsi ääres asuvas Tormas.
“Keilas on meid alati väga hästi vastu võetud,” kinnitas Aarne Mägi.

Mägi sõnul oli menukas ka tänavu Sadamaaidas publiku ette toodud “Talgud”. “Suvelavastused on meil ka varasemail aastail olnud valdavalt välja müüdud,” märkis ta.

Mägi sõnul on seda summat, kui palju teater linnaeelarvesse teenib, planeerida siiski võimatu. “Me ei saa seda ette näha,” lausus ta. “Võime ju mõelda, et meie materjal on väga hea, aga võib ka juhtuda, et publikut ei tule.
Samas ei saa me minna kergema vastupanu teed ja teha ainult seda, mida publik oletatavasti tahab. Kui nii käituksime, siis me kaotaksime oma publiku. Üritame teha head teatrit.”

1. oktoobril esietendub Kuressaare linnateatris komöödia “Wally kohvik”, kus mängivad Helena Merzin, Andres Raag ja Merilin Kirbits. Novembri teises pooles on aga kavas juba järgmine esietendus – “Armastuskirjad”. A. R. Gurney teose lavastab Jaak Allik, näitlejatena astuvad publiku ette Piret Rauk ja Peeter Tammearu.

“Kindlasti on tulemas ka üks lastetükk,” lubas Aarne Mägi.

Print Friendly, PDF & Email