Arensburg annab pangamajale ajaloolise nime

Arensburg annab panga-majale ajaloolise nime

MEEDLA KOJA EES: Uued omanikud Aarne Mustis ja Terje Nepper tunnevad eile sõlmitud tehingu üle siirast rõõmu. Foto: Raul Vinni

Eile keskpäeval sai teoks Eesti Panga ja Arensburgi hotelli omaniku vaheline ostu-müügitehing ning Kuressaare südalinnas Lossi tänaval asuv väärikas kinnistu läks seega Arensburgi omandusse.

Arensburg OÜ juhatusse kuuluv Terje Nepper väljendas tehingu üle suurt heameelt ja avaldas Saarte Häälele, et nn Eesti Panga maja uueks nimeks saab juba ajalooliselt tuntud Meedla koda. Hoovimaja hakkab seejuures majutust pakkuma Meedla külalistemaja nime all.

“Sellega teeme kummarduse kunagistele majaomanikele, Meedla mõisnikele Pollidele, kes maja just sellisena meie kaunis kuurortlinnas välja ehitasid,” põhjendas Nepper. Tegemist on ajalooliselt just Meedla mõisnike, perekond Polli linnaelamuga ehk niinimetatud Meedla kojaga, mis ehitati uue omaniku esindaja andmeil 18. sajandi lõpust pärineva elamu baasil 1890. aastal. Eesti Panga tehtud viimaste ümberehitustööde käigus 2000. aastal tehti majas põhjalik remont ja restaureeriti hoone fassaad.

Terje Nepperi kinnitusel jääb maja Arensburgi hotelli omanduses avatuks kõigile soovijaile. Peamaja ruumides saab muu hulgas korraldada konverentse, sest majas on kaks avarat konverentsiruumi – 70-kohalise ja 15-kohalise saaliga. “Majas saab tähistada ka pulmi, sünnipäevi ja muid toredaid tähtpäevi,” ütles Nepper.

Lisaks on kõnealusel kinnistul juba praegu olemas võimalus majutada 20 inimest. Veelgi enam, kinnistu juurde kuulub ka tõeline pärl. “Peamaja taga asub armas sisehoov, mis hakkab suvel rikastama meie juba niigi elavat kuurortlinna melu,” kinnitas Terje Nepper.

Enampakkumine Lossi tänav 6 asuvale kinnistule toimus juba juuli algul ja seal tegi ainsa pakkumuse Arensburgi hotelli opereeriv Arensburg OÜ. Summa, millega Arensburg kinnistu Eesti Pangalt ostis, oli 552 255 eurot.

Umbes samal ajal, kui toimus enampakkumine Lossi tänava äärsele kinnistule, ostis Terje Nepperile kuuluv Classic Kohvik OÜ ära ka kõrvalkinnistul asuva Linnahotelli. Seega kuulub nüüdsest sisuliselt terve kvartalinurk ühele omanikegrupile. Omanikud loevad ühte gruppi kuuluvaiks nii Arensburgi hotelli, kohvik Classicu kui ka Veski trahteri ja Linnahotelli ning nüüd siis ka Meedla koja ja külalistemaja. Samuti kuulub Arensburg OÜ juhatuse liikmele Aarne Mustisele Meedla kojast otse üle tänava asuv kinnistu.

Print Friendly, PDF & Email