Batuudiõnnetusi juhtub varasemast vähem

Kuressaare haigla andmeil on suurem osa batuudiõnnetustes viga saanutest nelja- kuni kuueaastased lapsed.

Kuressaare haigla ravijuhi Marje Nelise andmeil on batuudiga seotud vigastustega tänavu ajavahemikus 1. jaanuar kuni 31. august haigla traumatuppa pöördunud 14 last. “Kõige vanem neist oli 12-aastane, keskmine vanus aga 4–6 eluaastat,” ütles Nelis. “Küll on istuli maandudes käest “nõks” läbi käinud, küll tehtud liiga jalale, nii et pärast ei saanud käia.”

Ravijuht arvas, et 14 vigasaanut ei ole kaheksa kuu kohta õnneks siiski väga suur arv. “Asi väga hull õnneks ei ole,” lausus ta. “Arvan, et inimesed on võimalikest ohtudest teadlikumaks muutunud ning batuutidel on enamasti turvavõrk.”

Ka mullu kirjutas Saarte Hääl batuudil hüppamisega seotud õnnetustest. Toonane ravijuht Reet Tuisk batuudiõnnetuste arvu eraldi välja tuua ei osanud, märkides vaid, et erakorralise meditsiini osakonna meedikute sõnul on pöördumised seoses kukkumisega batuudilt sagenenud.

Print Friendly, PDF & Email