Noorte nõustamis-kabinet lõpetas HIV-i testimise (4)

Augusti lõpuga jõudis Saaremaa noorte nõustamiskabinetis lõpule ka hasartmängumaksu nõukogu rahastatud aastane projekt, mille raames sai igal kolmapäeval kahe tunni vältel teha HIV-i testi.

Nõustamiskabineti juhataja Marika Venda ütles Kadi raadio uudistele, et projekt oli mõeldud kõigile maakonna elanikele, sõltumata vanusest. “HIV-i testi käis aasta jooksul tegemas ligi 50 inimest, neist üle 24-aastaseid umbes 20. Testimise viimasel päeval, 28. augustil kasutas nõustamiskeskuse pakutavat võimalust neli inimest.”

Venda lisas, et õnneks ühtegi HIV-positiivset tulemust aasta jooksul ei olnud. “Tegelikult pole ühtegi positiivset vastust olnud kogu nõustamiskeskuse tegutsemisaja jooksul ehk aastast 2006. Siiski ei tohi me kaotada valvsust, sest ka näiteks Pärnu oli HIV-positiivsete osas aastani 2009 nullseisus, pärast seda on seal aga igal aastal tuvastatud 2–3 HIV-positiivset.”

Kuna hasartmängumaksu nõukogu vastas Saaremaa noorte nõustamiskabineti taotlusele HIV-i testimist jätkata eitavalt, seda teenust nõustamiskabinet praegu ei paku. “Nüüd jätkavad testimist perearstid ning naha- ja suguhaiguste tohtrid,” sõnas Venda.

Print Friendly, PDF & Email