Täna hakatakse kesklinnas puid lõikama (1)

Sel nädalal tehakse Kuressaare kesklinnas puuvõrade hoolduslõikust. Ferrumi kaubamaja ja Pritsumaja vahel kasvava kuue pärna ning kultuurikeskuse ja Rae Konsumi vahel kasvava vahtra ja hobukastani hoolduslõikusega eemaldatakse puuvõradest kuivanud, murdumisohtlikud ja võra valgustingimusi halvendavad oksad.

Lisaks tehakse Rae Konsumi kõrval kasvavale tüvevigastusega hobukastanile resistograaf-uuring, et määrata kahjustuste ulatus. Tulemustest lähtuvalt järgneb kas võra hoolduslõikus või siis tuleb see puu maha võtta.
Konsumi ja Saaremaa kaubamaja vahelise kaheksast pärnast koosneva allee hoolduslõikusega piiratakse hoonesse, selle katusele ja teiste puude võradesse suunduvaid oksi ning võimalusel vähendatakse võra kõrgust 1–2 meetri võrra.

Print Friendly, PDF & Email