Eeltöö patriarh Bartolomeuse tulekuks kestis kuid (3)

Ettevalmistused eile Saaremaale jõudnud ja Kuressaare Püha Nikolai kirikus õhtuteenistuse pidanud Konstantinoopoli patriarhi Bartolomeuse vastuvõtuks algasid mitu kuud tagasi.

“Kui saime teada, et president Toomas Hendrik Ilves kutsub patriarhi Eestisse, oli üsna pea teada ka see, et sel korral külastab ta Pärnu ja Saare piiskopkonda,” ütles Kuressaare Püha Nikolai kiriku ülempreester Andreas Põld Kadi raadio uudistele. Ta lisas, et ettevalmistused polnud mitte ainult vaimsed, vaid patriarhi tulekuks viidi lõpule ka kiriku remondi teine etapp.

Et Kuressaare Püha Nikolai kiriku uksed olid eile avatud kõigile huvilistele, polnud isa Andrease kinnitusel sugugi tavapärane. “Jah,” märkis isa Andreas, “selles osas oli erinevaid seisukohti ja mõtteid, aga kirikupea metropoliit Stefanus otsustas, et kirik avatakse sel päeval kõigile soovijatele.”

Isa Andrease hinnangul on Konstantinoopoli peapiiskopi ja oikumeenilise patriarhi Bartolomeuse saabumine Saare maakonda au kogu siinsele rahvale. “Tema visiit on oluline mitte ainult õigeusklike jaoks, vaid kõigile, kes on avatud ja sellest sündmusest hoolivad. Kuidas patriarhi külaskäik inimesi mõjutab, saab selgeks ilmselt alles aastate jooksul.”

Täna külastab patriarh Bartolomeus Reomäe kloostrit.

Print Friendly, PDF & Email