Saareküla Sirje Kull ühtegi raamatut pooleli ei jäta

Saareküla Sirje Kull ühtegi raamatut pooleli ei jäta

LOEB KÕIKE: Sirje Kull ütleb, et loeb küll kõike, kuid lemmikud on ikkagi eesti autorid. Näiteks on tal praegu pooleli Mats Traadi “Üksi rändan”. Foto: Sander Ilvest

Laimjala vallas Saarekülas elav Sirje Kull ütleb, et tema loeb kõik raamatud läbi. Isegi kui alguses põnev ei tundu, siis mine tea, äkki lõpuks hakkab meeldima.

Sirje loeb kõige rohkem eesti kirjanike teoseid. Praegu on tal pooleli Mats Traadi “Üksi rändan”, mis räägib elust pärast sõda. Raamatu peategelane on eesti haritlasperekonnas sündinud Kalju Soa, kelle elukäigust teos pajatab.

Oma vaieldamatuks lemmikraamatuks peab ta aga A. H. Tammsaare “Tõde ja õigust”. Suure lugemiselamuse on jätnud ka Erich Maria Remarque’i “Triumfikaar”, Herman Sergo “Näkimadalad”, Egon Ranneti “Kivid ja leib”, Sigrid Undseti “Kristiine Lauritsatütar”, Lev Tolstoi “Anna Karenina”. Need on raamatud, mida Sirje on kohe päris mitu korda lugenud. Algul noore tüdrukuna ja siis juba vanemas eas uuesti. “Siis loed kuidagi nagu teistmoodi,” nendib ta. Samuti meeldivad talle raamatud, mis räägivad küüditamisest.

Aga meelde on jäänud ka Erik Tohvri raamatud, Tõnu Õnnepalu “Mandala”, Indrek Hargla “Apteeker Melchior ja timuka tütar”. Needki on tema arvates tõesti väga head ja hoopis teistsugused raamatud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email