On vähe asju, millega üks muhulane hakkama ei saa

On vähe asju, millega üks muhulane hakkama ei saa

KARIN KIPPER leiab, et suuresti annab talle jõudu edasiminekuks saare naisele omane kangus. Foto: Andres Tennus

Nii ütleb aasta eest ravimiuuringute alase teadustööga Tartu ülikoolis doktorikraadi kaitsnud muhulanna Karin Kipper, kes suvel osales Saksamaal Lindaus noorteadlaste ja Nobeli preemia laureaatide kohtumisel.

Sellest kohtumisest võttis osa 600 noort teadlast üle maailma, nendega oli kohtuma tulnud 35 Nobeli preemia laureaati. Koos Kariniga sai kohtumisest osa veel üks eesti noorteadlane – Jaan Saame, Tartu ülikooli analüütilise keemia õppetooli doktorant. Sel aastal oli üritus pühendatud keemiale ja seetõttu oli enamik kohale tulnud nobeliste keemikud.

Karin Kipper ütles Saarte Häälele intervjuud andes, et kõige enam ootas ta kohtumist ainsa naisnobelisti, professor Ada E. Yonathiga. Professor Yonath sai oma Nobeli keemiapreemia 2009. aastal, aastakümnete pikkuse töö eest ribosoomide struktuuri uurimisel.

“Professor Yonath vastas oma ettekandes ka küsimusele, mis on ilmselt iga noore naisteadlase peast läbi käinud – kas naisena on võimalik omada samaaegselt perekonda ja teha tippteadust –, leides, et see on võimalik, kui perekond tippteaduse tegemist toetab ja sageli ettetulevatest kiiretest aegadest, mis laboris veedetakse, aru saab.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email