Maavanema meelest kardavad volikogud rahvast (30)

Sarnaselt mitme teise Saaremaa omavalitsusega otsustas eilsel istungil ka Mustjala vallavolikogu vastata eitavalt maavanema ettepanekule korraldada koos kohalike valimistega rahvaküsitlus, kas Saare maakonnas peaks olema vaid üks omavalitsus.

“Mul on sellest väga kahju, sest ettepanek küsitlus läbi viia tuli ju rahva poolt,” ütles maavanem Kaido Kaasik. Tema sõnul tekkis rahvaküsitluse mõte juba aasta tagasi. “Kui on vähe infot, siis peaks ju olema piisavalt aega selgitustööd teha,” arvas maavanem.

“Mina kui lihtne kodanik tahaksin ka oma arvamust avaldada,” selgitas ta. “Aga nüüd tuleb välja, et annan kord nelja aasta tagant hääle ja see on kõik,” oli kodanik Kaasik pettunud.

Tema arvates näitaks selline suhtumine meie küpsust. “Kas oleme valmis rahva käest olulistes küsimustes nõu küsima? Kas me julgeme seda teha?” küsis maavanem ja soovitas septembris-oktoobris korraldada rahvakoosolekuid, kus küsimust arutada.

Kui rahvas ütleks ei, siis läheb kõik vanamoodi edasi. Kui jah, hakatakse teemaga edasi tegelema.

“Kui palju peab veel tegema, et kohalikud volikogud saaksid aru?” jättis maavanem õhku küsimuse.

Print Friendly, PDF & Email