Priit Vaikmaa mõtleb ja lendab kõrgelt

Priit Vaikmaa mõtleb ja lendab kõrgelt

ASJU SAAB AJADA KA SAARELT: Kärla vallast pärit Priit Vaikmaa teab, et praegusel ajal saab palju ära teha ka telefonitsi. Nõnda saab vajadusel tööasju ajada ka Saaremaalt. Foto: Sander Ilvest

Keset suurt suve käis uudistest läbi pealkiri “Eesti ettevõtja ostis välja Briti mobiiliturundusfirma”. Ettevõtja, kellest jutt, osutus Saaremaalt pärit Priit Vaikmaaks (35). Meheks, kes omal käel õppides on IT-alal kaugele jõudnud.

Praegu end Tallinnas püsivalt sisse seadnud Priit, kes on lõpetanud Kärla põhikooli, tunnistab, et ega ta lapsepõlvest Saaremaal midagi suurt välja tuua oskagi. “Lollust sai tehtud, ringi kolatud seal Kärlal,” tähendab ta.

Pärast nn maakooli lõpetamist sai Priidust linnakooli, Kuressaare gümnaasiumi õpilane. Ta ise arvab, et oli täiesti tavaline keskmine õpilane. Tähelepanu ta koolis ei püüdnud. “Olin selline tagasihoidlik,” poetab ta.

Pärast keskkooli saksa lapsi hoidma
Tõsi, Priit Vaikmaa ei tundu tõepoolest selline, kes häälekalt tähelepanu otsiks ja niisama suuri sõnu teeks. Ta on rahulik, mõtleb enne, kui midagi ütleb ja kui ütleb, siis oled justkui jälle millegi olulise võrra targemaks saanud.

Priit meenutab, et keskkoolis jäi tal õppimine veidi unarusse ja nüüd tagantjärele mõeldes oleks võinud just keskkooliklassides enam pingutada. Samas on ta oma “mitte just parima õppeedukusega” üsnagi kõrgele ja kaugele välja jõudnud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest

 

Print Friendly, PDF & Email