Kuressaare kuulutab välja koolirahu

Koolirahu avatseremoonia toimub pühapäeval, 1. septembril kell 12 Kuressaare keskväljakul.

Kuressaare linna koolirahvas tuleb keskväljakule oma kooli juurest rongkäigus. Ametlikus osas on lisaks esinejatele, Grete Paiale, Laululõvidele ja Brita Kuldsaarele kavas tervitused ja koolirahulepingu allkirjastamine.

Ühislepingule kirjutavad alla haridus- ja teadusministeerium, lastekaitse liit, Eesti õpilasesinduste liit ja Kuressaare linnavalitsus. Samuti allkirjastavad koolirahulepingu Kuressaare linna koolid. Pärast ametlikku osa jätkub kontsert.

Koolirahuteema läbib paljusid algava kooliaasta üritusi ja kavas on ka mitmed spetsiaalselt koolirahule pühendatud üritused. Kuressaare koolirahu 2013 moto on “Koos on kena!”.

Kuressaare saab koolirahu teatepulga Sillamäelt ja kuulutab omakorda 2014. aasta koolirahu linnaks Viljandi. Enne Kuressaaret on seda tiitlit kandnud 13 Eesti linna. Esmakordselt Eestis toimus aktsioon 1999. aastal Tallinnas.

Print Friendly, PDF & Email