Märt Vooglaid: Saaremaa vajab suuri säravaid ideid (8)

Märt Vooglaid: Saaremaa vajab suuri säravaid ideid

SAAREMAA ON PUHAS PUHKUS: Suviti võib Märt Vooglaidi Saaremaal ringi vuramas näha valge Volgaga. Selle sõiduriistaga teda mujal ei näe. Foto: Tõnu Veldre

Suurärimees, rahvuselt saarlane Märt Vooglaid leiab, et Saaremaale aitaks “elu” tuua noored ilma näinud inimesed, kel jagub ärksaid ideid ja suurelt mõtlemise võimet. Kui neid ainult kuulda võetaks ja juhtimisaparatuuri juurde lastaks.

Märt Vooglaid, olete varasemates vestlustes öelnud, et olete rahvuselt saarlane. Saaremaal viibite siiski vaid suviti. Miks nii?
Elu teeb oma korrektuurid. Aasta jooksul olen Eestist ära paar-kolm kuud, pluss tööalased sõidud. Suvel elame Saaremaal poolteist kuud. Suvel on siin palju teha, kõik on tore ja hästi. Talvel on elu siin vaikne. Samamoodi nagu Hispaanias. See ongi n-ö hooajaline koht ja kui püsivalt siin ei ela, ei tööta, siis ta ongi nagu kuurort. Vanemate elukoht. Maailm on selline, et kus on töö, seal sa elad.

Poolteist kuud Saaremaal on siis puhas puhkus?
Puhkus ikka. Pealegi pole praegu mingit vahet, tööd saab teha ka interneti kaudu, telefonitsi. Ei ole vahet, kus viibid.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email